02.09.2024

Asociația pentru Educație și Formare ASEF încheie cu succes anul al doilea de acreditate Erasmus +

  Cel de-al doilea an de acreditare a continuat seria mobilitatilor aprobate in formularul de acreditare si a inclus activitati la curs de formare, jobshadowing, misiune de predare- formare si mobilitati cu seniorii, pensionari din educatie din judetul Bacau, membrii ai Asociatiei pentru Educatie si Formare ASEF.

Temele de interes din acest an de proiect au fost: dezvoltarea competentelor de dezvoltare durabila, competente si abilitati de managementul formarii adultilor, schimb de bune practici culturale, metode noi digitale de formare si comunicare cu adultii, activitati model pentru incluziunea adultilor din asociatie in viata activa a comunitatii. 

Pe parcursul celor 5 fluxuri de mobilitate desfasurate in Italia, Portugalia, Cehia si Turcia, reprezentanții ASEF au participat cu seriozitate la activitățile propuse in program, s-au organizat cursuri de formare si workshopuri in misiunea de predare-formare, au realizat activitati practice impreuna cu adultii din institutiile gazda, au avut întâlniri cu echipa de management, formatorii și formabilii institutiilor gazda

Vizitele culturale la obiectivele turistice și schimburile de idei si practici educationale din activitatile outdoor au intregit programul anului al doilea de acreditare pentru asociatie.

Pentru activitatile de valorizare a experientelor de invatare dobandite de participantii la mobilitati, s-a organizat un workshop cu membrii asociatiei unde, s-au prezentat noile achizitii de catre participanti, s-a organizat conferinta de inchidere a proiectului si s-a imbunatatit oferta educationala cu doua noi cursuri de formare oferite de ASEF atat la nivel national, cat si la nivel international fiind postate pe platforma europeana ESEP, un Ghid de bune practici Erasmus, în format e-book. 

Prof. Mihaela Cojocaru- Presedinte ASEF;

 Consideram ca si in acest an de acreditare ne-am atins obiectivele propuse in formularul de candidatura, am realizat cu succes numarul de mobilitati asumate prin contractul cu ANPCDEFP, ne-am indeplinit tintele de dezvoltare profesionala si personala, am realizat cu succes Scoala de Vara ASEF 2024 si Ghidul de bune practici Erasmus 2024, intr-o forma calitativa si sustenabila pentru comunitatea educationala. 

Multumim pentru implicare, seriozitate si exemplele de bune practici prezentate la conferinta REthing Education de participantii ASEF la aceaste mobilitati si felicitam echipele care au reprezentat cu cinste ASEF si Romania in anul al doilea de acreditare Erasmus +. 

Pentru anul al treilea an de acreditare, suntem pregatiti sa oferim membrilor ASEF si participantilor la cursurile nostre noi oportunitati de formare si dezvoltare personala, sa construim noi punti de cunoastere la nivel european, sa consolidam dimensiunea europeana a asociatiei noastre si sa venim cu noi oferte si programe educationale la nivel local, national si international.  

  Multumim ANPCDEFP, ISJ Bacau, Inima Bacaului si tuturor partenerilor nostri pentru sustinere si cooperare si membrilor ASEF pentru implicare si daruire! 

,,Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea”. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin